Baobab fruktpulver

kr 140

Førsteklasses Baobab fruktpulver fra Labitee Agnitevi/Togo. Poser med 150g. Økologisk

På lager (kan restbestilles)

Beskrivelse

Baobab er supermat med mer Vitamin C enn appelsiner, mer jern enn rødt kjøtt, mer Kalsium enn melk og høye nivåer av antioksydanter og andre viktige næringsstoffer. Baobab er urtreet, kjempetreet som er så viktig i tradisjonell afrikansk urtemedisin og kultur. Dør Baobabtreet, må stammen flytte; det betyr at jorda er syk.

Baobabpulveret fra Labitee er et rent naturprodukt, uten tilsetninger. Labitee kommer fra en familie hvor de på begge sider var dyktige urtekynige og tradisjonelle medisinere i Togo, Vest-Afrika. Nå driver moren arbeidet med foredling og samling av urter, og pengene går til utviklingen av lokalsamfunnet og skolen der. Plantene samles fra ville planter i fjellene, ingen kjemiske midler benyttes og fremgangsmåten følger tradisjonell, afrikansk urtekunnskap, slik den har vært utviklet og praktisert gjennom århundrer.

Hovedproduktene er Moringa, Baobab og Neem. Labitee, som har lært av sin mor, som har lært av sin mor… forteller at en kopp te – eksempelvis av Sitrongress – med en teskje Moringa, en teskje Baobab og en knivspiss Neem, drikkes morgen og kveld. Det kan også blandes i smoothie eller i salatdressing, i supper og sauser. Deilig nærende, styrkende og rensende! Baobab kan også brukes sammen med kakao, med ananas og gjerne med en dæsj chili og ingefær –  og generelt i desserter.