NY! Pinus Cembra Aroma

kr 365

Føl deg ren, frisk og avslappet med duften av furuskog! Den behagelige og forfriskende aromaen fra cembrafuruens essensielle olje gjør pust og avspenning dypere, bidrar til å gi kroppen en dyp avslappende søvn og en god restiturering.
Et kvalitetsprodukt som alle kan unne seg – i sveitsisk håndverkstradisjon fra Natures Design.

H:10,5 cm, Ø:8,5 cm*
Komplett sett inkl. 10 ml. essensiell olje + cembraspon (som på foto)

Beskrivelse

HVA GJØR CEMBRAFURUEN SÅ UNIK? Pinus Cembra kolleksjonen fra Nature’s Design bygger på tradisjon, solid håndtverk, lokale materialer og en genuin kunnskap om form og funksjon. Trevirket, som inneholder flyktige essensielle oljer, viser seg å ha en gunstig effekt på kropp og sinn når det spres via luft. Den behagelige og forfriskende aromaen fra cembrafuruens essensielle olje gjør pust og avspenning dypere og kan gi en opplevelse av skog, koblet til naturens verden. Denne duften av skog stimulerer trygghetsfølelsen og følelsen av å høre hjemme. Dette bidrar til å gi kroppen en dyp avslappende søvn og en god restiturering. Swiss Stone Pine lukter som friskt trevirke. Duften kjennes som en kombinasjon av furunål, sitron, lime, myrt, vanilje og skog.

ET MEKTIG OG SJELDENT NÅLETRE: Swiss Stone Pine (Cembrafuru) er en eldgammel underart av Pinus Strobusfamilien (Hvitfuru). Det er høye trær som vokser under svært røffe forhold. De fleste eksemplarene av arten blir gjerne mellom 200- 400 år. Sorten var tidligere langt mer utbredt, i dag vokser cembrafuruen kun i få ekstreme Alpine områder.

• ET MAJESTETISK TRE. De blir opp mot 35 meter høye og inntil 1.5 m. i diameter.
• ALDER: I snitt blir de mellom 200- til 400 år, og det er eksemplarer som er opp mot 1200 år gamle.
• RESISTENS: Treet overlever i kalde, hardføre miljøer hvor vi finner temperaturer ned mot -50°C.
• HØYDE: Treet vokser i alpine områder fra 1300 mopp til 2300 m over havet.
• VEKST: Treet er hovedsakelig å finne i Mont-Blanc området, Vallis, Engiadina, Tyrol og sydlige Tyrol i Sentral Alpene, samt noen områder av de Karpatianske fjell.
• ANVENDELSE: De gunstige fordelene fra Cembrafuruen har vært kjent i århundrer og er i nyere tider bekreftet vitenskapelig.

ANBEFALTE BRUKSOMRÅDER:
• VED SIDEN AV SENGEN for en dyp og fredfull søvn.
• I STUEN for en behagelig atmosfære.
• PÅ KJØKKENET hvor det nøytraliserer lukt av avfall og virker avvisende på insekter.
• PÅ BARNEROMMET for å øke trivselen til babyer og spedbarn.
• I GARDEROBEN hvor furulukten kan holde møll og insekter unna.
• PÅ BADET.
• OVERALT ellers hvor du ønsker en naturligfrisk duft. I bilen, hotellrommet, på reise…

ALPENES OG HJEMMETS  DRONNING:
Folk fra ulike regioner av Alpene har gjennom århundrer anerkjent skjønnheten og de mange bruksområdene til Cembrafuruen. Den tradisjonelle kunnskapen om treets egenskaper som beroligende, avslappende og restituerende er grunnen til at trevirket er brukt i interiør og da særlig til soveromsmøblement for barn og voksne. Det har fått kallenavnet: “Dronningen av Alpene”.

I nyere tid har vitenskapelige studier* på forsøkspersoner bekreftet disse velkjente helbredelsesområdene fra Cembrafuruen. Nå kan vi alle få duften av Swiss Stone Pine inn i hjemmet og bedre vår livskvalitet på en enkel måte.

Cembrafuruen felles kun av naturlige årsaker; så som etter snøskred, lyn og uvær. Hvert år felles et utvalg av trær etter en vurdering fra lokale skogs forvaltere. Selv om cembrafuruen ikke er utrydningstruet reguleres hogsten for å beholde den naturlige balansen til denne beskjedent utbredte arten.

* Joanneum Research, Institut für Nichtinvasive Diagnostik, Weiz, Austria, Univ.-Prof. Dr. Maximilian Moser

Related products